Juletider

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
Och alla barnen glädjas
att fira få advent.

SOPiA


I dagens samhälle blir människor mer och mer miljömedvetna, i och med katastrofprognoser som forskare och andra lärda informerar oss om. För den vanliga människan kan detta generera skuldlänslor och samvetskval, samtidigt som miljöhoten känns väldigt långt borta. Man vet helt enkelt inte hur man ska hantera informationen, och vad som förväntas av den enskilda människan.
De flesta som äger en och är beroende av sin bil, grämer sig vid tanken av att sluta använda den. Det skulle helt enkelt inte fungera.
Elen, som vi alla använder varje dag, måste också sparas in på. Men detta verkar också vara väldigt svårt för människor. Vi vill ha enkla lösningar på svåra problem. Och en enkel lösning verkar inte finnas på miljöproblemet.
Men, hör och häpna. Det finns! En enkel lösning på ett av våra största problem, sophanteringen, har upptäckts! Lösningen är: SOPiA-Ett enkelt och billigt sätt att vara miljömedveten.
Det vill jag gärna kalla min affärside.

SOPiA är en sophinkskonstellation bestående av sex sophinkar á 25x25x60 med tillhörande lock, som tillsammans med en stålstomme bildar en stor sophink med flera fack. De sex hinkarna är till för olika sorters skräp. Har du SOPiA istället för en vanlig sophink blir det enkelt att vara miljövänlig.




Allmän information om SOPiA:



·         En lite större sopkonstellation med olika fack för brännbart material, plast, glas, metallhushållsavfall och farligt avfall.


·         Består av en stomme av (återanvänd) metall, samt sex hinkar kvadratisk form av (återanvänd) plast á 25x25x60 cm, där 60 markerar djupet på hinkarna. När man köper sopsorteringskonstellationen, medföljer 3 påsrullar som passar till hinkarna. Lock till varje hink medföljer vid köpet. På locken står inprintat vilket sorts skräp som är menat att slängas i vilken hink, allt för att minimera fel.


·         Sopsorteringskonstellationen är tänkt att placeras i ditt sopskåp, men kan även med fördel placeras på golvet i köket, på grund av dess stilrena utformning.


·         Stommen finns i färgerna vit och svart, och hinkarna finns i färgerna vit, svart och grå.


Mamma förstår mig inte

Ringer mamma när jag är som mest sur efter incidenten med den uteblivna skoldagen. Hon svarar inte.

Sms från mamma 10.11:
Var det något särskilt du ville?

Sms till mamma 10.12:
Jag vill bara klaga på livet lite

Sms från mamma 10.16:
Du får göra det sedan puss

Jag känner att mamma inte riktigt sympatiserar med mina behov av att klaga över den miserabla tillvaro jag befinner mig i just nu.

Uppsala!

Jag har inte berättat!
På lovet begav jag mig till Uppsala med min kära väninna Bim. Vi visste inte riktigt vad vi skulle till Uppsala att göra, men dit skulle vi i alla fall. Vi bokade vandrarhem, tog reda på lämpliga tåg och drog.

Jag har under ungefär ett halvår-ett år haft kontakt med en kusin av tre som jag aldrig träffat. De är barn till min farbror, som jag heller aldrig träffat, på grund av att min pappa bröt kontakten med honom för en väldans massa år sedan. Min farbror är inte så snäll.

I alla fall, jag upplyste Elizabeth, kusinen jag haft kontakt med, om att jag och en kompis skulle komma förbi en sväng, och att det vore hur kul som helst att träffas.
Så blev det.

Tisdag kväll 2/11, några minuter över sju träffade jag Liza för första gången.

Det var väldigt stort för mig. Det kändes som att jag på något sätt hittade en bit av mig själv som jag sedan länge vetat saknades. Nu finns det en helt ny bit av min släkt som måste utforskas.

Kvällen var enbart positiv. Jag och Liza hade otroligt mycket att prata om, två liv som skulle tas igen på fem timmar.

Bim tyckte förhoppningsvis inte att det var alltför jobbigt att sitta med och lyssna, hon sa att hon hade haft det trevligt i alla fall.

Efter det gick vi ut lite, och hade roligt. Vid fem deckade vi i sovsalen.

Har ännu en kusin som bor i Uppsala, men han hann vi inte träffa. Synd, det var ett tag sedan nu.

Men det var otroligt roligt att åka till Uppsala, och jag gillar själva staden skarpt också! Dit ska jag tillbaka :)


Min Måndag Morgon

07:49. Kommer till skolan. Är tio minuter tidig. Så tidigt är aldrig någon i min klass på plats i skolan. Förutom jag.
Happ.
Sätter mig framför datorn. Bara att logga in tar tre minuter.

07:54. Nu borde folk börja komma, tänker jag. Men det är måndagen efter lov, hälften kommer säkert en kvart sent. Tänker jag. Det är legitimt.

07:56. Är det studiedag idag? Har jag missat någonting? Söker ferbrilt i min stackars sextimmarssömn-trötta hjärna efter information som på något sätt skulle kunna antyda att det inte är skola idag. Hittar ingenting.

07:58. Men vad fan.

07:59. Rödhårig lärare kommer ut från lärarrummet. Ser mig. Kommer fram. "Du vet att det är friluftsdag idag va?"
Helvete. Juste. Taekwondo. Börjar nio.
"Var det idag? Är du säker? Jo, jag har anmält mig. Glömde bara. Tack."

08:02. Efter noggranna övervägningar kommer jag fram till beslutet att jag inte kommer att hinna hem och tillbaka till fridhemsplan innan nio. Synd.

08:03. Loggar ut och börjar traska hemåt igen.

Att vara vilsen

Jag känner att jag håller på att tappa det. Tappa mig själv.

Hej hej hallå, Dagboken!

Nu ska jag på filmkväll hos Sandy. Närvarande kommer att vara Sandy, Andy, Jimmy och härskarinnan herself. Lick it up.
Skräck blir det. Jag är inget bra på skräck. Jag missar liksom alltid halva filmen.

Jag råkade lova jobbet att jag ska jobba på fredag. Det innebär ett niotimmarspass på fredag, ett niotimmarspass på lördag och ett niotimmarspass på söndag. Men pengar är gott.

Jag kommer inte att hinna åka till Strängnäs någon gång den här veckan. Det suger lite.

Men ha ett bra liv.



RSS 2.0